Vinařství Glosovi

Vinařství Glosovi

Moravská Nová Ves

Merlot a hovězí na červeném víně

Aktualita: Snoubení vína a jídla

Merlot

Merlot je jednou z nejrozšířenějších a nejpopulárnějších odrůd vinné révy na světě, známá svou měkkou, jemnou chutí a sytě červenou barvou. Tato odrůda pochází z oblasti Bordeaux ve Francii, kde se pěstuje již po staletí, ale dnes je rozšířená i v jiných vinařských regionech, jako jsou Kalifornie, Chile nebo Itálie.

 

Merlot má obvykle chutě černého ovoce, jako jsou švestky, ostružiny a třešně, s jemnými tóny čokolády a bylin. Víno z této odrůdy je často označováno jako hladké a snadno pitelné, díky nižšímu obsahu tříslovin oproti některým jiným červeným vínům, jako je třeba Cabernet Sauvignon.

 

Ve správných podmínkách, jako je mírné klima a úrodná půda, dokáže Merlot nabídnout komplexní a bohatou chuť. Vína z této odrůdy se často podávají k různým druhům masitých pokrmů, jako je hovězí steak, jehněčí, ale také k těstovinám nebo zralým sýrům.

 

Pokud máte rádi elegantní červená vína s vyváženou chutí, Merlot vás určitě nezklame. Ať už jej vychutnáváte samostatně, nebo k jídlu, jedná se o víno, které potěší jak zkušené znalce, tak začínající milovníky vína.

 

K Merlotu se výborně hodí recept na hovězí na červeném víně. Toto jídlo krásně doplňuje plné a ovocné tóny vína.

Hovězí na červeném víně

Ingredience:

1 kg hovězího masa (plec nebo kližka)

2 mrkve

2 cibule

2 stroužky česneku

500 ml Merlotu

2 lžíce rajčatového protlaku

olivový olej, sůl, pepř, bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián)

 

Postup:

Maso osolte, opepřete a opečte na oleji dohněda. Přidejte nakrájenou zeleninu a česnek. Zalijte vínem, přidejte protlak a bylinky. Dusíme na mírném ohni 2–3 hodiny. Podáváme s bramborami nebo těstovinami.

 

 

Přejem vám dobrou chuť

Glosovi


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace